Piva Litovel vezou zlato z prestižní zahraniční soutěže

Litovel slaví úspěch na soutěži World Beer Award

3. 11. 2016

Litovel, 3. listopadu 2016 – Pivovaru Litovel se letos výborně daří nejen na domácích, ale také na světových pivních soutěžích. Po obrovském úspěchu na degustačním klání České pivo 2016 si hanácký pivovar odváží z pivní přehlídky World Beer Awards zlaté medaile za Litovel Premium v kategorii světlých ležáků českého typu a také za Litovel Premium Dark v kategorii tmavých ležáků.

„Pivo Premium patří k medailovým stálicím a nejúspěšnějším pivům našeho pivovaru. Jeho medaile ve World Beer Award navazuje na zářijové stříbro v soutěži České pivo 2016 a také na certifikát kvality, který získalo na letošním Zlatém poháru PIVEX. Série letošních uznání z českých i světových soutěží nás utvrzuje v tom, že nejen naši zákazníci, ale i domácí a zahraniční odborníci oceňují klasicky vařená piva z Hané,“ říká Petr Kostelecký, sládek Pivovaru Litovel. Světlý ležák Litovel Premium je charakterizován zlatavou barvou, plností a lahodnou hořkostí. Společně s ním, už podruhé, zabodoval na soutěži v Londýně také Litovel Premium Dark, tmavé pivo se střední až silnou plností podtržené výraznou vůní a chutí karamelu.

Pivní přehlídka World Beer Awards patří mezi nejuznávanější degustační soutěže. Přihlášená piva z celého světa soutěží v osmi kategoriích, vítěze pečlivě vybírá ve slepé degustaci odborná porota složená z pivních odborníků.