Pivovar Litovel získal za Václava ocenění „Výrobek OK“

Zájem o značku dokazuje velký počet přihlášených – jen letos se soutěže zúčastnilo na 138 výrobků.

20. 6. 2016

Litovel, 20. června 2016 – Ocenění „Výrobek Olomouckého kraje“ udělovaný Agrární komorou Olomouckého kraje, zná jména 13 nově oceněných výrobků. Nálepku „Výrobek OK“ si nově na své lahve může hrdě nalepit také pivo Litovel Václav 12% z produkce Pivovaru Litovel. Zájem o značku dokazuje velký počet přihlášených – jen letos se soutěže zúčastnilo na 138 výrobků od 49 žadatelů.

„Ocenění piva Litovel Václav 12% Agrární komorou si opravdu moc vážíme. Pivovar Litovel vaří pivo tradičním způsobem již více než 120 let a získané ocenění „Výrobek Olomouckého kraje“ je jasným důkazem, že úcta k poctivému řemeslu, ruční práci a důraz na kvalitní suroviny, se opravdu vyplácí,“ říká ředitel pivovaru Lumír Hyneček. Světlý nefiltrovaný ležák Václav 12% má vzácně hořké chuťové tóny, které garantuje trojité chmelení vybranými chmely s převahou žateckého poloraného červeňáku.

Ty nejlepší potravinářské a zemědělské výrobky vybrala v pátek 27. května odborná hostitelská komise. Soutěžilo se v devíti kategoriích a hodnotila se nejen kvalita, ale i chuť, obal, složení, či podíl ruční práce. Základní podmínkou zároveň je, aby byl produkt vyroben v Olomouckém kraji. Vítězné výrobky získají logo, které pak následně mohou použít na své obaly.

Slavnostní vyhlášení vítězů proběhne 21. října na výstavišti Flora Olomouc, při příležitosti podzimní výstavy Flora a festivalu gastronomie a nápojů OLIMA. Vítězné výrobky zde budou moci návštěvníci také zdarma ochutnat.