Piva Litovel bodovala na soutěži World Beer Awards

Pivovar Litovel zopakoval své loňské úspěchy na prestižní degustační soutěži piva World Beer Awards!

21. 9. 2017

Litovel, 21. září 2017 – „Pivo Litovel Moravan uvařil sládek Miroslav Koutek poprvé před pětatřiceti lety. K letošnímu výročí ani nemůže být lepší uznání než medaile z jedné z nejprestižnějších degustačních soutěží na světě,“ říká Petr Kostelecký, sládek pivovaru Litovel, a doplňuje: „Velkou radost máme i z úspěchu Pšeničného ležáku. Čeští milovníci piva v poslední době oceňují pestrost a méně typické druhy zlatavého moku, než jsou klasická výčepní světlá piva. O to cennější je, že speciály z Litovle slaví úspěchy nejen u zákazníků, ale chutnají také odborníkům, kteří degustují špičkové vzorky z celého světa.“

World Beer Awards patří mezi nejuznávanější degustační soutěže. Přihlášená piva z celého světa soutěží v osmi kategoriích, vítěze pečlivě vybírá v anonymní degustaci porota složená z pivních odborníků. Pivovar Litovel na této soutěži v loňském roce získal zlaté medaile za Litovel Premium v kategorii světlých ležáků českého typu a také za Litovel Premium Dark v kategorii tmavých ležáků.

Tipy na piva z Hané oceněná na World Beer Awards:

Litovel Moravan

Světlé výčepní pivo Litovel Moravan se vyznačuje optimálním sladěním intenzivní, aromatické a lahodné hořkosti a střední plnosti, má výborný říz a velmi dobrou pěnivost. V kategorii světlých ležáků českého typu získalo na soutěži World Beer Awards 2017 v národním kole bronzovou medaili.

Litovel Pšeničný ležák

Na soutěži World Beer Awards 2017 se Litovel Pšeničný ležák stal vítězem národního kola. Toto vysoce osvěžující pivo s příjemnými aromatickými tóny banánu a jemnou hořkostí je vyráběno z pšeničného sladu a speciálních odrůd chmelů.