Piva Litovel bodovala na soutěži World Beer Awards

Stáhnout zprávu

Pivovar Litovel zopakoval své loňské úspěchy na prestižní degustační soutěži piva World Beer Awards!

21. 9. 2017

Litovel, 21. září 2017 – „Pivo Litovel Moravan uvařil sládek Miroslav Koutek poprvé před pětatřiceti lety. K letošnímu výročí ani nemůže být lepší uznání než medaile z jedné z nejprestižnějších degustačních soutěží na světě,“ říká Petr Kostelecký, sládek pivovaru Litovel, a doplňuje: „Velkou radost máme i z úspěchu Pšeničného ležáku. Čeští milovníci piva v poslední době oceňují pestrost a méně typické druhy zlatavého moku, než jsou klasická výčepní světlá piva. O to cennější je, že speciály z Litovle slaví úspěchy nejen u zákazníků, ale chutnají také odborníkům, kteří degustují špičkové vzorky z celého světa.“

World Beer Awards patří mezi nejuznávanější degustační soutěže. Přihlášená piva z celého světa soutěží v osmi kategoriích, vítěze pečlivě vybírá v anonymní degustaci porota složená z pivních odborníků. Pivovar Litovel na této soutěži v loňském roce získal zlaté medaile za Litovel Premium v kategorii světlých ležáků českého typu a také za Litovel Premium Dark v kategorii tmavých ležáků.

Tipy na piva z Hané oceněná na World Beer Awards:

Litovel Moravan

Světlé výčepní pivo Litovel Moravan se vyznačuje optimálním sladěním intenzivní, aromatické a lahodné hořkosti a střední plnosti, má výborný říz a velmi dobrou pěnivost. V kategorii světlých ležáků českého typu získalo na soutěži World Beer Awards 2017 v národním kole bronzovou medaili.

Litovel Pšeničný ležák

Na soutěži World Beer Awards 2017 se Litovel Pšeničný ležák stal vítězem národního kola. Toto vysoce osvěžující pivo s příjemnými aromatickými tóny banánu a jemnou hořkostí je vyráběno z pšeničného sladu a speciálních odrůd chmelů.

Jitka Cilečková
ADison