Litovel, 26. července 2018 – Jedna z největších pivovarských akcí regionu se chystá na 10. – 11. srpna v areálu Pivovaru Litovel, který letos slaví výročí 125 let od svého otevření. Čtrnáctý ročník festivalu Otvírák bude ve znamení pivních speciálů, hanáckých pochoutek a hlavně hudby – na třech scénách se v sobotu postupně představí více než dvacet kapel a interpretů napříč žánry.
Na své si přijdou fanoušci všech hudebních stylů
Otvírák nabídne i tento rok bohatý hudební program. „Na Hlavní scéně zazpívá hned v jednu hodinu zpěvačka Aneta Langerová, později se zde představí také hanácky zpívající kapela Stracené ráj, skupina Turbo či Wohnout, která celý hudební program uzavře,” popisuje marketingová ředitelka Pivovaru Litovel Markéta Václavková. Scénu Nádvoří rozpohybuje skupina A.M. Úlet, zazní keltský metal v podání Happy to Meet a od 15 hodin zde také proběhne hudební program určený pro nejmladší návštěvníky s názvem Zpívanky strýčka Líčka. Stejně jako loni se i letos na třetí scéně, určené pro mladé publikum, představí čeští i zahraniční DJové. Na Young stage si mladí letos zatančí například na Theyu, Peejaye nebo největší hvězdu – rakouského DJ s přezdívkou Roy Green & Protone. Pomyslným vyvrcholením večera bude ve 22 hodin velkolepý ohňostroj.
Součástí dvoudenního programu je možnost navštívit v pátek od 14 hodin Muzeum pivovarnictví a v sobotu komentované exkurze přímo v provozu pivovaru. Zájemci se tak mohou podívat do míst, kde se hanácké tekuté zlato vaří. „Za těch 125 let, co pivovar funguje, se změnilo ledacos, ale naše pivo vaříme i nadále tradičními metodami, tedy vařením na stupňovitost, studeným kvašením a dlouhým zráním,“ dodává sládek Pivovaru Litovel Petr Kostelecký.
Příznivci oceňovaného litovelského pivovaru budou mít možnost během Otvíráku ochutnat z široké nabídky piv, a to 20 druhů. Kromě oblíbených piv jako jsou Moravan, Gustav, Premium nebo Černý Citron, se návštěvníci mohou těšit i na pivní speciály. „Budeme čepovat například limitované edice piv tmavý ležák Černý Zázvor, světlý ležák Medový speciál a míchaný nápoj Višňový speciál,“ doplňuje Petr Kostelecký.