Už Vám bylo 18 let?


Kachna na pivu s nádivkou

Tradiční kachna s nádivkou nesmí chybět na svátečním nedělním stole. Skvělý šmrnc jí dodá světlé pivo Litovel Premium, které používáme jak pro náplň, tak při pravidelném podlévání.

Co budeme potřebovat: 

  • 1 chlazená kachna
  • 750 ml piva Litovel Premium
  • Čerstvý tymián
  • 100 g kachních jater
  • 150 g šunky
  • 100 g másla
  • 2 rohlíky
  • 2 vejce
  • 2 cibule
  • Pepř
  • Sůl
  • Petrželová nať

Nádivku začneme připravovat tak, že na másle zpěníme nadrobno posekanou cibuli, přidáme na kostičky nakrájená játra a orestujeme je. Podlijeme pivem Litovel Premium a podusíme. Rohlíky nakrájíme na kostičky a navlhčíme pivem, přidáme vejce, petrželovou nať a šunku, pokrájenou na drobné kousky. Osolíme, opepříme a do rohlíkové směsi přidáme podušená játra. Dále očistíme kachnu od zbylého peřového stvolu a zevnitř i zvenčí ji okořeníme solí a tymiánem. Naplníme nádivkou, zašijeme nití, ještě jednou posolíme a dáme na pekáč. Poté kachnu zvolna pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů dokřupava, mezitím ji často podléváme pivem a výpekem. Počítejte s asi 4 hodinami pečení.