Pivovar Litovel letos uvařil pro milovníky piva limitovanou edici nefiltrovaného hořkého ležáku, který si
můžete vychutnat v restauracích a pivnicích od začátku prosince. Josef 11,5 % vyniká plnou chutí, zářivou zlatou barvou s bohatou pěnou a vyladěnou hořkostí. Je uvařený podle tradiční pivovarské receptury, podle které se pivo v Litovli vaří téměř 130 let.
Světlý hořký ležák Litovel Josef 11,5% je uvařený s dvojitou dávkou chmele na závěr, díky čemuž bylo dosaženo výrazně lahodné hořkosti. Jeho vůně čerstvě načesaného chmele a harmonicky sladěné chuti pivovar docílil díky dvojité dávce tršického chmele na závěr chmelovaru a dobou zrání v ležáckých tancích 40 dní.
Tradice vaření piva v Litovli je dlouhá a pivovarské řemeslo se dědí z generace na generaci. Stejně tak to bylo i při přípravě a výrobě piva Josef 11,5 %. „Nefiltrovaný hořký ležák Litovel Josef 11,5 % jsme uvařili na počest Josefa Svozila, zakladatele našeho litovelského pivovaru. Nové pivo jsme se rozhodli uvařit s emeritním sládkem Miroslavem Koutkem ve chvíli, když jsme posuzovali na chmelnici kvalitu úrody,“ vzpomíná litovelský sládek Petr Kostelecký a dodává: „Hořký ležák Josef 11,5 % jsme ladili v duchu nejlepších tradic pivovarnictví v Litovli. Náš ležák má 32 jednotek hořkosti IBU. Zde jsme se inspirovali věkem Josefa Svozila, který ve svých 32 letech založil v Seničce první chmelnici.“
Hořký ležák Josef 11,5% je vyladěný v duchu nejlepších tradic pivovarnictví v Litovli a v dokonalé harmonii s těmi nejlepšími surovinami - chmel z tršické oblasti, slad z úrodné Hané a voda z chráněné krajinné oblasti Litovelské Pomoraví.
Vychutnejte si hořký ležák Josef 11,5 % ve své oblíbené restauraci a pivnici a užijte si Vánoce podle svých představ.