Když zákazník vidí na stěně litovelskou Pivní pečeť kvality, může se spolehnout na to, že ochutná čepované pivo Litovel v té nejvyšší kvalitě.
Jaké jsou podmínky pro získání Pivní pečeti kvality?
I skvělé pivo může být znehodnoceno výčepním. Proto jsme sestavili seznam prohřešků, které ovlivňují chuť piva, a rozhodli jsme se proti nim aktivně bojovat. Hospodským a restauratérům nabízíme pomoc při odstranění chyb při čepování a zaváděním nových postupů dále snižujeme ovlivnění chuti piva výčepní technikou. Pokud se restaurace či hospoda zaváže dodržovat stanovaná kritéria, je jí udělena Pivní pečeť kvality Pivovaru Litovel, kterou zástupcům podniku osobně odevzdá vrchní sládek nebo ředitel Pivovaru Litovel. Jakost podávaného piva je dále pravidelně kontrolována zástupci Pivovaru Litovel.
Vyhodnocujeme přes 10 různých parametrů, níže uvádíme pro příklad několik z nich:
- správné skladování sudů,
- používání tlačného média, např. pod názvem Biogon (N2 a CO2 v poměru 80 : 20),
- čistota a správné nastavení výčepního zařízení,
- používání speciálního prostředku na mytí sklenic,
- kvalita čepovaného piva – zda má natočené pivo správnou barvu, teplotu, pěnu a říz,
- čistota mycího zařízení,
- pravidelnost čištění pivního vedení /servisní knížka/,
- a v neposlední řadě celková čistota provozovny.
Jak poznáte, že je restaurace držitelem Pivní pečeti kvality?
Především díky samotnému ocenění Pivní pečeti kvality, které bude v podniku vystaveno na viditelném místě, dále pak podle nálepky na dveřích provozovny, ale především podle nezaměnitelné a věrohodné chuti litovelského piva.
Chcete, aby se zúčastnil i váš podnik?
Pokud chcete, aby se i u vás čepovalo pivo s pořádnou čepicí a chutí, kterou oceňují na pivních soutěžích těmi nejvyššími známkami, kontaktujte naše obchodní oddělení, které vám poskytne potřebné informace.